Turmeric - Kurkuma: Feltárult a japánok hosszú életének titka

Kratom World Turmeric Kurkuma Selling kratom world hungary

Feltárult a hosszú élet titka

A japánok örülnek a várható hosszú átlagos élettartamuknak, amely az egyik legmagasabb a világon. Okinawa, egy japán sziget a Csendes-óceánban, lakosainak rendkívüli hosszú élettartamáról ismert. Sok 100 éves ember él itt, akik aktív és egészséges életet élnek idős korukig. Ez a jelenség felkeltette a tudósok és kutatók figyelmét, akik megpróbálják megfejteni az okinawaiak hosszú életének rejtélyét. Ugyanakkor a japánoknál a legtöbb krónikus, korral járó betegség előfordulása sokkal alacsonyabb, mint a nyugati népességnél. Számos tényező járul hozzá sikeres öregedésükhöz és egészséges élettartamukhoz, többek között a gyümölcsökben, zöldségekben és halakban gazdag, alacsony kalóriatartalmú étrend. Ezenkívül Japánban széles körben elterjedt az a kulturális meggyőződés, hogy "az étel gyógyszer".

Az egyik tényező, amelyet gyakran összefüggésbe hoznak a kivételesen hosszú élettartamukkal, a kurkuma fogyasztása. A kurkuma széles körben ismert jellegzetes ízéről, és gyakran használják a dél- és délkelet-ázsiai konyhában. A kurkuma elnevezés a latin terra merita (érdemdús föld) szóból származik, az őrölt gyökér aranyszínűsége miatt. A fűszer a Curcuma longa növényből származik, amely a gyömbérfélék családjába tartozik. A száráért termesztik, amelyet kiszárítanak, és sárga porrá őrölnek, amelynek keserédes ízét ismerjük és szeretjük. Ezt a fűszert általában olyan ételek elkészítéséhez használják, mint a curry, az amerikai mustár, valamint a vaj és a sajt színezésére.  

A kurkuma fő összetevője, amely felkeltette a figyelmet, a kurkumin. Ennek a kurkuminoid polifenolnak a beszámolók szerint gyógyhatása van, többek között segít a gyulladásos állapotok, a degeneratív szembetegségek és még a metabolikus szindróma kezelésében is. A polifenolok olyan növényi anyagcseretermékek, amelyek állítólag segítenek a növényeknek megvédeni magukat az UV-sugárzás, a rovarok, a baktériumok és még a vírusok ellen is. Hozzájárulnak az élelmiszerek keserű ízéhez, savasságához, színéhez, ízéhez és oxidáló erejéhez.

Melyek a kurkuma fő egészségügyi előnyei?  

Antioxidáns tulajdonságai vannak. Az olyan védőanyagok, mint a kurkumin értéke abban rejlik, hogy segítik a szervezetet a sejtoxidáció káros hatásainak leküzdésében. Idővel ez a folyamat krónikus gyulladáshoz, és ennek következtében olyan, az életkorral összefüggő betegségekhez vezethet, mint a szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség és a rák. Az antioxidánsokat védő élelmiszerek beépítése az étrendünkbe segít a szervezetünknek jobban megbirkózni az öregedéssel és az ehhez kapcsolódó gyulladásokkal. Segít a testedzés okozta gyulladás és izomfájdalom esetén is. 

A kurkuma másik hatóanyaga a kurmeron. Bár a kurmeronról kevesebbet tudunk, a tanulmányok szerint hasznos lehet olyan állapotok kezelésében, mint a stroke és az Alzheimer-kór, mivel segíti a sejtek megújulását, és potenciálisan elősegítheti az agyműködés helyreállítását.

Segíthet az emésztési zavarokban, mivel a kurkumin serkenti az epehólyagot, hogy epét termeljen, ami egyesek szerint segíthet az emésztés javításában. A német E Bizottság, amely meghatározza, hogy mely gyógynövények írhatók fel biztonságosan Németországban, jóváhagyta emésztési zavarok esetére a kurkumát. Egy duplán ellenőrzött, placebo-kontrollos vizsgálat pedig azt találta, hogy a kurkuma csökkenti a puffadás és a gázképződés tüneteit az emésztési zavarokban szenvedőknél.

A szív- és érrendszeri egészség javítása: A kurkuma jótékony hatással lehet a szívműködésre. Segít fenntartani a normális koleszterin- és vérnyomásszintet, ezáltal csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A rendszeresen kurkumát fogyasztó okinawaiaknál alacsonyabb a szív- és érrendszeri problémák előfordulása.

Néhány módja annak, ahogy az okinawaiak a kurkumát használják:

A kurkuma számos hagyományos okinawai étel alapvető összetevője. Az egyik leghíresebb étel a "gōyā champuru", amely egy zöldségkeverék kurkumával. A kurkumát levesekhez, curry-khez, rizsételekhez és zamatos húsokhoz is adják.

Az okinawaiak azonban elsősorban italok formájában használják a kurkumát (tehát Ön is elkészítheti ITT). Népszerű ital az "ukon tea" vagy "kurkuma tea", amelynek alapja a kurkuma, és gyakran mézzel és citrommal tálalják. Ez az ital egészségügyi előnyei és az emésztésre gyakorolt jótékony hatásai miatt népszerű.

Az étrend mellett a kurkumát a hagyományos okinawai gyógyászatban is használják. Az okinawaiak természetes gyógymódként használják különböző betegségek enyhítésére. A kurkumin gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek enyhíteni a fájdalmat és a gyulladásos állapotokat a szervezetben. A kurkumát az immunrendszer támogatására és emésztési problémák kezelésére is használják.

A kurkuma kozmetikai célokra is használható. A helyiek a kurkumát kozmetikai termékekben is használják a bőrre és a hajra gyakorolt jótékony hatásai miatt. A kurkumában található kurkumin olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják a bőr állapotát, puhítják azt és csökkentik a gyulladásos reakciókat. A kurkumát arcpakolásokhoz, fürdőkhöz és más kozmetikai termékekhez adják hozzá.

Egyértelmű, hogy a kurkuma fontos szerepet játszik az okinawaiak mindennapi életében. Az étrendjükben és a hagyományos orvoslásban való jelenléte hozzájárul hosszú életükhöz és általános egészségükhöz. Amellett, hogy ízletes és aromás összetevő, a kurkuma az egészség és a vitalitás erőteljes forrása is. A kurkuma joggal érdemelte ki a "szuperélelmiszer" státuszt. Ezeknek a figyelemre méltó tulajdonságoknak köszönhetően egyre népszerűbbé válik az egészséges táplálkozásban.

E-shop üzletünkben - a természetes minőségi termékek vezető választékában - lehetősége van arra, hogy felfedezze a legmagasabb minőségű kurkumát. A gondosan kiválasztott forráshelyeknek és a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően számíthat arra, hogy a kurkuma friss, természetes és tele van életadó anyagokkal. Ha szeretné hasznosítani a kurkuma egészségügyi előnyeit, ajánlatunk egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a legjobb minőségű kurkumát közvetlenül az Ön kezébe adja. ITT

A kurkuma kapszulában is megvásárolható ITT.

Ha ennyi nem elég, és szeretne megnézni egy videót arról, hogyan élnek az okinawaiak, és hogyan használják a kurkumát, alább csatoltunk egy videót. Kívánunk kellemes élményt, talán egy csésze kurkuma mellett!

Köszönjük, hogy elolvasta! 

Kratom World csapat


Leave a comment