KRATOM - EREDETE ÉS FELDOLGOZÁSA

Kratom World Strains Types Green White Red Gold Black Brown Maeng Da Bali Indonesia

ELŐSZÖR VÁSÁROL KRATOMOT, ÉS KÍVÁNCSI, MI AZ A KRATOM, HOGYAN LEHET MEGKÜLÖNBÖZTETNI A FAJTÁKAT, SZÍNEKET ÉS EREDETÜKET?

Mielőtt a tényleges termeléssel kezdenénk, beszéljünk a Kratomról, mint a növényről, amelyből minden származik. Minden ültetvénynek megvan a maga törzsvénája (fafajta), amely az ültetvényen való elhelyezkedése szerint különbözik. Az ültetvényben elfoglalt hely függ a fa tápanyagellátásától, például az ültetvény szélén lévő fáknak több helyük van, és több tápanyagot kapnak, mint a középen lévő fák, vagy az ültetvény szárazabb részein lévő fák, vagy a mélyebb vízben álló fák. A törzsvéna különbözteti meg számunkra a különböző fajok színeit és hatásait.

A Kratom fát mindig 2-3 éves kora között kezdik szüretelni, hogy biztosítsák a megfelelő levéltermelést és a legjobb minőségű Kratomot. Minél idősebb a fa, annál jobb minőségűek a kratomlevelek, amit azután a megfelelő feldolgozás is biztosít.

GREEN KRATOM - ZÖLD KRATOM

GREEN PURE

Ezt a fajt Mentebahban, Putusibau városában ültetik, ennek a területnek a terméke a levelekben található alkaloid, amely a magas mitragynin tartalmáról ismert. Az ültetvénynek rengeteg vize van, mivel közvetlenül a Kapuas folyó partján fekszik.

A Green Pure feldolgozása különleges kezelést igényel, különösen a levelek kiválasztása és szárítása során. A leveleknek a szárítás során mindig épnek és zöldnek kell lenniük.

Tisztításkor a leveleket folyó víz alatt mossuk le, hogy megszabaduljunk minden szennyeződéstől.

Ezután egy speciális szárítóhelyiségben szárítják, ahol a leveleket 2-3 órán át forgatják, hogy a levelek ne sárguljanak meg. A leveleket ezután állványokra helyezik, hogy 3-4 órán át a napon száradjanak, és ez idő alatt is forgatják őket, hogy egyenletesen száradjanak.

A következő lépés a középrizalit eltávolítása, amelynek során a levélből apró darabok képződnek. Ebben az eljárásban egy 2x2 mm-es lyukkal ellátott hengeres szitát használnak. Ez elválasztja a szárakat, és az eredmény a lehető legzöldebb színű lesz. 

SUPER GREEN KRATOM

Ez 2 különböző terület keveréke, az első a Mentebah területen történő telepítés, a második pedig a Jongkong területen. Az egész a betakarítással kezdődik, amikor kiválasztják a legnagyobb leveleket, mivel ezeknek van a legmagasabb alkaloidtartalmuk. Mindkettő feldolgozása megegyezik a klasszikus zöld kratoméval. 

GREEN MAENG DA

Az előző fajtához hasonlóan ez is vegyes fajta. Itt 3 különböző területről származó leveleket talál: ezek Suka maju, Nanga Silat és Boyan Tanjung. 

GREEN JUNGLE

A gyűjtőhely Jongkong területén található, és a leveleket vadon élő, idősebb fákról szedik le. A feldolgozás során kivételt képez a szárítási folyamat, ahol ezt a fajt 24 órán át csak a szobában szárítják. Bár a por nem élénkzöld, ez a szárítási módszer a levelekben lévő összes alkaloidot maximális mennyiségben meghagyja. 

WHITE KRATOM - FEHÉR KRATOM

WHITE MAGIC

Ez a fajta az egyik legkelendőbb fehér kratom. A levelek Nanga silatból és Jongkongból származnak. Ennél a fajnál fontos a fák ültetvényen belüli elhelyezkedésük szerinti kiválasztása.  

WHITE BORNEO

Ez a fajta a fehér és a zöld kratom keveréke. A fehér fajtát Boyan Tanjung területén termesztik. A termelés során a zöld leveleket 24 órán át beltérben szárítják, hogy megőrizzék a Mitragynin-tartalmat. Ez növeli a végtermék minőségét. 

WHITE MAENG DA

Ennek a fajnak a fő összetevője a fehér kratom, valamint a zöld Maeng Da. A fehér kratomhoz szükséges levelek gyűjtésére szolgáló ültetvény Nanga silatban található.

WHITE PURE

A Kratom White Pure-t a Nang Silat területen termesztik. Az ehhez a fajta kratomhoz használt fafajtát a levél közepén végigfutó fehér erek alapján lehet azonosítani.

A fehér kratom előállítása szinte teljesen megegyezik a zöld kratoméval, kivéve a szárítási folyamatot. A fehérek szárításakor a napon töltött idő 3-4 óra, míg a zöldek esetében csak 1-2 óra (vagy egyáltalán nem), mivel itt a beltéri szárítást részesítik előnyben, ami 4-5 órát vesz igénybe. Ez segít fenntartani az alkaloidszintet. A további feldolgozás ugyanaz, mint a zöld esetében.

RED KRATOM - VÖRÖS KRATOM

RED PURE

Az ültetvény Boyan Tanjung területén található. A vörös kratom előállítása során fermentációs folyamatra van szükség a szín, az aroma és a hatás megváltoztatásához. Válogatás és mosás után a leveleket összekötözik vagy speciális hordókba helyezik, ahol megkezdődik az erjedés, amely 3-4 napig tart. Ez idő alatt a levelek színe megváltozik, majd a szárítóállványokra terítik őket, ahol 2-3 órán át száradnak. A következő folyamat ugyanaz, mint az előző kettőnél.

RED BORNEO

A legkelendőbb vörös fajtánk. A Red Borneo a legerősebb vörös kratom, köszönhetően az ültetési helynek, amely, mint a neve is mutatja, Borneó szigetein található.

RED BALI

Azokat a területeket, ahol a leveleket gyűjtik, Boyan tanjungnak és Nanga silatnak nevezik. Ez a vörös kratom legfinomabb fajtája.

RED MAENG DA

A vörös Red Pure kratom és a zöld Green Maeng da kratom ideális arányú keverékéről van szó.

RED BENTUANGIE

Ez a fajta a Saka régióból származó leveleket tartalmaz. A folyamat ugyanaz, mint a vörös kratom esetében, kivéve, hogy az erjesztés 6-7 napig tart. A cél a koncentráltabb szín és az erősebb aroma elérése.

GOLD, YELLOW A BROWN - ARANYSZÍNŰ, SÁRGA ÉS BARNA KRATOM

GOLD KRATOM

Ez a fajta fehér és vörös kratomot tartalmaz. A fehér kratom ültetvénye Nanga silatban található, a vörös kratomé pedig Boyan Tanjungban. 

YELLOW BALI

Az összes alapfaj keveréke: a fehér a Nanga silatból, a vörös a Boyan tanjungból és a zöld a Jongkongból. Ez az egyik legsokoldalúbb kratomfajta. A zöld kratomot csak beltérben, 24 órán keresztül szárítják.

BROWN KRATOM

Ez a vörösnek mondható fajta a Saka régióból származik. Ugyanaz az előállítási folyamat, mint a Red Bentuangie esetében, de az erjesztés még tovább tart.

 

Köszönjük, hogy elolvasta ezt a cikket, remélhetőleg segítettünk Önnek a legjobb Kratom törzs kiválasztásában. Ha még mindig nem tudja, mit tegyen, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk e-mailben, online csevegésen vagy látogasson el üzletünkbe, és értékesítőink szívesen segítenek Önnek a választásban.

 

Kratom World csapat


Leave a comment