Chlorella avagy Zöld Szuperélelmiszer számos egészségügyi előnnyel

chlorella kratom world hungary

A klorella, egy mikroszkopikus zöld alga, számos elképesztő egészségügyi előnnyel rendelkező zöld szuperélelmiszerként ismert. Ez a cikk betekintést nyújt a klorella eredetébe, történetébe és tudományosan igazolt hatásaiba. Tudja meg, miért érdemes beillesztenie ezt a szuperélelmiszert az étrendjébe, és hogyan használhatja a mindennapokban.

A klorella eredete és története 

A klorella, amelynek neve a görög "chloros" szóból származik, ami zöldet jelent, egy édesvízi alga, amely valószínűleg kétmilliárd éve él a Földön. A történelemben először Martinus Willem Beijerinck holland mikrobiológus fedezte fel 1890-ben. Azóta a táplálkozási és egészségügyi kutatások fontos résztvevőjévé vált (4).

Annak köszönhetően, hogy az ebben a csodálatos algában található mikroorganizmusok képesek megelőzni vagy akár elősegíteni különböző betegségek (pl. vírusfertőzések, szívbetegségek, rák) kezelését, a klorella egyre több tudós és a nagyközönség figyelmét is felkelti. A tudományos eredményekről bővebb információt talál Ing. Silvia Valoušková  diplomamunkájában https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/10204/valoušková_2009_dp.pdf?sequence=1 .(3)(4)


Hatások és egészségügyi előnyök

1. Méregtelenítés

A klorella arról ismert, hogy képes méregteleníteni a szervezetet. Nagy mennyiségű klorofillt tartalmaz, amely segít eltávolítani a szervezetből a káros anyagokat, például a nehézfémeket.
Jane Teas, a Harvard Egyetem Orvosi Karának professzora szerint "a klorellát a nehézfémek megkötésére és eltávolítására való képessége miatt tanulmányozták, ami hasznos lehet a szennyezett környezetnek kitett emberek számára".(1)(3)

2. Immunrendszer

A klorella vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, ami pozitív hatással van az

immunrendszerre. 

3. Tápértékek

Ez a szuperélelmiszer fehérjében, vasban és más fontos tápanyagokban is gazdag.
Dr. Mark Hyman, a funkcionális orvoslásra szakosodott orvos szerint: "A klorella az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, és az egyik legjobb növényi fehérjeforrás."(1)

Receptek és használati útmutató

A klorella többféle formában is fogyasztható, beleértve a port, a tablettákat vagy a folyadékot. Itt összeállítottunk három egyszerű módszert arra   , hogyan kezdheti el a klorella beépítését az étrendjébe:

  1. Klorella Smoothie

    1 kiskanál klorella por
    Banán
    Spenót
    Mandula tej

    Turmixolja össze az összes hozzávalót egy turmixgépben, és máris kész az egészséges és tápláló smoothie.(2)

    2. Klorella salátaöntet

    1 kiskanál klorella por
    Oliva olaj
    Citromlé
    Só és bors

    Keverje össze a hozzávalókat, és használja öntetként kedvenc salátájához.(2)

    3. Klorella kapszulák

    Ha az egyszerűbb módszert részesíti előnyben, a klorella kapszula formájában is megvásárolható, és a csomagoláson ajánlott módon bevehető.

    Szakemberek idézetei

    "A klorellát a nehézfémek megkötésére és eltávolítására való képessége miatt tanulmányozták, ami hasznos lehet a szennyezett környezetnek kitett emberek számára." - Jane Teas professzor, Harvard University.

    "A klorella az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, és az egyik legjobb növényi fehérjeforrás." - Dr. Mark Hyman, a funkcionális orvoslásra szakosodott orvos.

kratom world chlorella selling

Dr. Brenda Watson, táplálkozási szakértő, megjegyzi: "A klorella támogatja a fehérvérsejtek termelődését és növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben”. (1)(3)

A következtetés tehát világos. A klorella mindenképpen szerepeljen mindannyiunk étrendjében, ha azt szeretnénk, hogy szervezetünk egészséges legyen, és egyben legyen némi megelőzési potenciálunk is. Remélem, élvezte a cikket, és mindent megtudott, amit tudnia kellett. Már csak az utolsó lépés hiányzik, hogy tegyen valamit az egészségéért és a szerettei egészségéért! :)

Minőségi klorella kapható nálunk az online webáruházban vagy a Kratom World fiókjaiban.


Köszönjük, hogy elolvasta,

Kratom World csapat

 

Referencia

Potential of Chlorella as a Dietary Supplement to Promote Human Health. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551956/(1)

A review of recent clinical trials of the nutritional supplement Chlorella pyrenoidosa in the treatment of fibromyalgia, hypertension, and ulcerative colitis - PubMed. (n.d.). PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11347287/ (2)

Medicinal Prospects of Antioxidants From Algal Sources in Cancer Therapy. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7973026/ (3)

Hozzájárulók a Wikimédia-projektekhez. (2012, June 29). Chlorella – Wikipédia. Wikipédia, nyitott enciklopédia. https://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorella

Leave a comment