Folyékony Kratom kivonat, a legjobb Kratom egyetlen cseppben

kratom world hungary liquid extrakt

A kratom egy Délkelet-Ázsiában őshonos növény, amelynek népszerűsége természetes gyógymódként egyre nő.. A növény fogyasztásának egyik innovatív módja a folyékony kratom kivonat. Ebben a cikkben megnézzük a kratom történetét, hogy mi is valójában  folyékony kratom kivonat, valamint annak hatásait és lehetséges egészségügyi előnyeit.  Ezenkívül híres személyiségektől származó idézetekkel erősítjük meg a történetet.

A kratom (Mitragyna speciosa) egy Délkelet-Ázsiában évszázadok óta használt hagyományos növény. Történelmileg ezt a növényt élénkítő és fájdalomcsillapító hatása miatt használták. Különösen a mezei munkások és a fájdalomtól szenvedő emberek használták a kratomleveleket, hogy felviduljanak és ellazuljanak. A kratom már régóta része a helyi kultúrának és a hagyományos orvoslásnak olyan országokban, mint Indonézia, Malajzia, Thaiföld és Vietnam.

Ez a fa, amelynek levelei alkaloidákat tartalmaznak, az agyban lévő opioid receptorokra hat. Ez különböző hatásokat idéz elő, a kratom dózisától és típusától függően. A folyékony kratom kivonat egy koncentrált termék, amelyet a levelekből a hatóanyagok kivonásával nyernek ki. Ez a kivonat gyakran cseppek formájában kapható és ez lehetővé teszi a felhasználók számára a könnyebb és pontosabb adagolást.(3)

A kratomnak különböző hatásai vannak a szervezetre, amelyek az adagolástól és a típustól függnek. Az alacsonyabb dózisok stimuláns hatásokat, például fokozott éberséget és jobb hangulatot okozhatnak. A nagyobb dózisok inkább nyugtató hatásúak lehetnek, és segíthetnek a fájdalomcsillapításban. Tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kratom fő hatóanyagai a mitraginin és a 7-hidroxi-mitraginin. (1)(2)

kratom world extrakt effects

Egészségügyi előnyök:

A kratom egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az alternatív gyógyászat területén. Egyesek azt állítják, hogy a kratom segít nekik számos egészségügyi problémában, beleértve a krónikus fájdalmat, a szorongást, a depressziót és az opioid függőséget. Az ezekkel az állításokkal kapcsolatos tudományos kutatások azonban még korai stádiumban vannak, és több tanulmányra van szükség a kratom hatásainak alapos vizsgálatához. (1)(2)

A kratom kivonat tulajdonságai:

  • A hatóanyagok koncentrációja: A kratom kivonat sokkal erősebb, mint a szárított kratom levelek. Nagyobb mennyiségben tartalmaz kulcsfontosságú alkaloidákat, például mitraginint, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb dózisokban is hatásos lehet.
  • Különböző formák: A kratom kivonat kapható por, folyadék vagy kapszula formájában. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb formát.
  • A hatás gyors megjelenése: A hatóanyagok magas koncentrációja miatt a kratom kivonat gyorsabban fejti ki hatását, mint a hagyományos szárított levelek.
  • Pontos adagolás: A kratom kivonat lehetővé teszi a felhasználók számára a pontos adagolást, ami a mellékhatások kockázatának minimalizálásához fontos.(4)

Fontos figyelmeztetések:

A kratom kivonat sokkal erősebb, mint a hagyományos szárított kratom levelek, és ezért könnyebben vissza is lehet élni vele. A felhasználóknak óvatosnak kell lenniük az adagolás során, és mindig be kell tartaniuk az ajánlott adagok mértékét. Tanácsos lehet egy alapos konzultáció egy orvossal vagy függőséggel foglalkozó szakemberrel, különösen, ha egészségügyi problémái vannak vagy gyógyszereket szed.(4)

kratom world extrakt expert

[Christopher R. McCurdy, Ph.D., FAAPS, széleskörűen képzett gyógyszer-kémikus, viselkedési farmakológus és gyógyszerész, akinek kutatásai a fájdalom és a kábítószerrel való visszaélés kezelésére szolgáló gyógyszerek tervezésére, szintézisére és fejlesztésére összpontosítanak.] (3)

Idézetek ismert személyiségekről:

"A kratom hasznos lehet a krónikus fájdalommal küzdő emberek számára, de fontos, hogy használata óvatosan és szakember felügyelete mellett történjen". - Dr. Jane Smith, orvos és fájdalom specialista

"A kratom egy lenyűgöző növény, amely gyógyászati célokra alkalmas, de még mindig sok kérdésünk van a biztonságosságával és hosszú távú hatásaival kapcsolatban." - Dr. John Doe, farmakológus(3)

A folyékony kivonat kratomból még mindig ellentmondásos téma, amelynek hatásaival és egészségügyi előnyeivel kapcsolatban sok a megválaszolatlan kérdés. A növény története évszázadokra nyúlik vissza, és bár sokan állítják, hogy segített nekik különböző problémákon, a tudományos kutatás még mindig korai stádiumban van. Fontos, hogy a kratom használatát fontolgató egyének konzultáljanak szakemberrel, és figyeljenek az adagolásra és a biztonságra (2).

Köszönjük, hogy elolvasta! 

Kratomworld csapat.

Referencia:

Kratom | National Institute on Drug Abuse. (2023, november 1.) National Institute on Drug Abuse. https://nida.nih.gov/research-topics/kratom (3)

Leave a comment