Shilajit - egészségügyi előnyök és felhasználási módok!

Kratom World shilajit selling hungary mumio

A shilajit egy ragacsos és vastag anyag, amely kátrányra hasonlít. Színe a feketétől a sötétbarnáig terjed, és Gilgit Baltisztánban (Pakisztán), az Altaj-hegységben, a Kaukázusban, Tibetben és a Himalájában gyakori előfordulású. Ez egy ajurvédikus gyógyszer, és nagyon jótékony hatással van az egészségre, mivel legalább 85 ásványi anyag mellett ionos állapotban huminsavakat, triterpéneket stb. tartalmaz.

A shilajit angolul ásványi viasz vagy ásványi szurok néven ismert. Más néven lehet fekete aszfalt, barahshin, dorobi és shargai.

Összetételében feltűnő hasonlósága miatt az Euphorbia royleana nevű kaktuszszerű növényre hasonlít. A shilajit biológiai és geológiai eredetű, és nyomokban aminosavakat és vitaminokat tartalmaz. Glicerint is tartalmaz, és gyógyhatások széles skálájával rendelkezik.

A Shilajit ideális a férfi termékenység támogatására, a tesztoszteronszint növelésére, a teljesítmény fokozására és a szív védelmére. Ezenkívül javítja a memória működését, segít az Alzheimer-kóros betegeknek, lassítja az öregedést és segít a magassági betegségben szenvedőknek. Egyebek mellett a vérszegénységben szenvedő betegeknek is segít.

A Shilajit legnagyobb egészségügyi előnyei

A Shilajitról ismert, hogy elősegíti a férfiak termékenységét. Ha 90 napon keresztül naponta kétszer fogyasztják, meg tudja gyógyítani a meddőségben szenvedő személyt.

Több tanulmány szerint a Shilajitot szedő férfiaknál a spermiumok száma legalább 12%-kal nőtt. 

A férfiak tesztoszteronszintje magasabb, ha rendszeresen fogyasztják. A tesztoszteron jól ismert hatásai mellett segít a jobb hangulat és a gondolkodási képesség fenntartásában is.

Tanulmányok szerint a Shilajitot fogyasztó férfiaknak több energiájuk van, és általában jobban érzik magukat a bőrükben. Ez főként a Shilajitban levő tápanyagok sokféleségének köszönhető.

A férfi testében a magas tesztoszteronszint védi az izomszöveteket és csökkenti a testzsírokat.

A Shilajitnak nagyszerű egészségügyi előnyei vannak, mindenki számára, aki egészséges akar lenni és erősebb immunrendszert szeretne elérni.

A Shilajit sejtszinten hat, így javítja az energiatermelést az emberi szervezetben. Ennek köszönhetően az azt fogyasztó személy gyorsabban regenerálódik és frissebbnek érzi magát.

Vigyáz a szívre

Számos tanulmány kimutatta, hogy a Shilajit javítja a vérkeringést és segít a vérnyomás kezelésében is.

Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően bizonyos mértékben csökkenti a szív- és érrendszeri károsodás esélyét. A szívbetegeknél enyhíti a tüneteket.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a Shilajit rendszeres fogyasztása csökkenti a szívroham kockázatát.

Támogatja az emlékezet működését

Az emelkedett tesztoszteronszint rendkívül fontos szerepet játszik a gondolkodásmódban. A tudósok megállapították, hogy a dibenzoalfa-pironok elnevezésű molekulák szintje nagyban befolyásolhatja a gondolkodási képességet. Ezek a molekulák ugyanis megakadályozzák a memóriához szükséges vegyi anyagok lebomlását. És éppen ennek a molekulának a kialakulását segíti elő a Shilajit.

Támogatja az egészséges öregedést

Tanulmányok kimutatták, hogy az antioxidáns aktivitás meg tud védeni bennünket a sejtkárosodástól, ami a bőr, a máj, a tüdő és a szív öregedési folyamatának felgyorsításában az egyik fő bűnös.

A Shilajitban lévő fulvosav ásványi anyagokat és antioxidánsokat szabadít fel közvetlenül a sejtek belsejében, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Ez a sav védi a sejtet a radikális károsodástól és a gyors öregedéstől.

Enyhíti az Alzheimer-kór tüneteit

Az Alzheimer-kór gondolkodási, viselkedési és memóriaproblémákat okoz. A tünetek enyhítésére felírt gyógyszerek nem képesek teljesen meggyógyítani a betegséget. A Shilajit molekuláris összetétele lassítja vagy meg is akadályozza ennek a betegségnek a progresszióját. Mivel a Shilajit fulvosavat tartalmaz, ez az antioxidáns megakadályozza a tau fehérje felhalmozódását, és hozzájárul az ember kognitív egészségéhez.

Segít vérszegénység esetén

A Shilajit nagyon hasznos a vashiányos vérszegénység olyan tüneteinek leküzdésében, mint a szabálytalan szívverés, fejfájás, hideg kéz és láb, gyengeség és fáradtság. Egészében véve erősíti az embert, és növeli a vér vasszintjét, ezáltal hozzásegít a minőségi élethez.

ALKALMAZÁS

A Shilajit számos változatban kapható. A legismertebbek közé tartozik a gyanta, a folyadék, a kapszula vagy a gumi.

Egy borsónyi adag shilajitot fel lehet oldani folyadékban, és a csomagoláson található utasítások szerint naponta akár háromszor is meg lehet inni.

Az ajánlott adag 300-500 milligramm naponta. Fontos azonban, hogy konzultáljon orvosával a használatáról.

Shilajit kapszulát ITT, shilajit folyadékot pedig ITT vásárolhat.

Köszönjük, hogy elolvasta, 

Kratom World csapat


Leave a comment