Matcha - Elkészítése és hatásai!

kratom world matcha green tea selling

A legjobb minőségű japán zöldtea levelek porrá őrölve.

A betakarítás előtt 20 nappal az ültetvényt leárnyékolják, így a természetes fény akár 90%-át is kikapcsolják, ami a növények fokozott klorofilltermelését idézi elő, és ez eredményezi a matchára jellemző zöld színt.

A kézzel szedett leveleket ezután gőzölik, szárítják és levágják, hogy eltávolítsák az ereket és a szárat. A leveleket ezután lassan forgó kőmalmokon őrlik.

 

A minőségi feldolgozásnak köszönhetően a matcha megőrzi hatóanyagait, például a vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és rostokat.

 

Más teákkal ellentétben itt nem csak a kivonatot, hanem a teljes levelet isszuk, így 10-15-ször több tápanyagot fogyasztunk.

 

A zöldteát eleinte elixírként használták duzzanat, láz és egyéb tünetek kezelésére.

Ezt követően a nemesség és a papság gyógyító tonikumként használta.

 

A matcha készítésének teázó szertartása a zen szerzetesek, a japán nemesek és a szamurájok rituáléjává vált.

A teázó szertartások elvégzésére különleges és szigorú szabályok vonatkoznak, ezért Japánban teaiskolákat hoztak létre, amelyek a Matcha megfelelő elkészítésével foglalkoznak.

 

A Matcha felhasználása ma már korlátlan. Amellett, hogy italként készítik, a matchát különböző desszertek, ételek, koktélok stb. összetevőjeként is használják.

Nagyon népszerű a lakosság körében a matcha fagylalt vagy csokoládé.

 

A leggyakoribb fogyasztási forma azonban a vízben elkevert Matcha por, mint klasszikus ital.

A Matcha tea rendszeres fogyasztásával antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat fogyasztunk.

 

A Matchában található anyagok jótékonyan hatnak a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és a különböző fertőzések ellen. A matchában bőségesen megtalálható fluor megakadályozza a fogszuvasodást és más problémákat.

A Matchában található tanninok az imént említett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, nyugtatják a gyomrot és a beleket, és megfázáskor gyógyítják a légutak nyálkahártyáját.

 

MELEG MATCHA

Öntsön egy teáskanálnyi teát egy pohárba, és öntsön rá 1 dcl forralt és kb. 75 °C-ra lehűtött vizet. Ezután egy speciális bambusz habverővel verjük fel, hogy megszabaduljunk az italban esetlegesen keletkező csomóktól, és hogy az ital tökéletes állagú legyen.

 

JEGES MATCHA

Öntsön 1 teáskanál Matchát a sékerbe, adjon hozzá 3-4 jégkockát, 1 dcl vizet, és alaposan rázza össze.

Élvezze a csésze teáját!

Köszönjük, hogy elolvasta, 

Kratom World csapat


Leave a comment