NMN - az öregedést lassító molekula

nmn selling hungary young

A Nikotinamid mononukleotid, rövidítve NMN egy olyan molekula, amely egyre nagyobb figyelmet kap a kutatás és az egészségügy világában, fontos szerepet játszik az anyagcserében, és számos lehetséges előnye lehet az emberi egészségre nézve. Ebben a cikkben megnézzük, mi az NMN, hogyan működik és milyen előnyei lehetnek.

Mi az NMN?

Az NMN a nukleotidok családjába tartozó vegyület, amelyek a nukleinsavak, például a DNS és az RNS alapvető építőkövei. Konkrétan a nikotinamid (B3-vitamin) nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) nevű származéka, amely egy koenzim, amely kulcsszerepet játszik a sejtek anyagcsere-folyamataiban. (1), (4)

Hogy működik az NMN?

Az NMN gyakran megtalálható a természetes táplálkozásban, például a sajtban, az avokádóban, a marhahúsban, a brokkoliban és a káposztában. Azonban soha nem lesz olyan koncentrált formában, mintha étrend-kiegészítőn, például kapszulán keresztül vennénk be.

Amint az NMN bejut a sejtekbe, gyorsan átalakul NAD+ -szá, egy fontos koenzimmé, amely kulcsszerepet játszik különböző biokémiai folyamatokban, például a glükóz oxidációjában, a DNS javításában és a mitokondriumok működésének szabályozásában. (4)

Az életkor előrehaladtával a szervezetben csökken a NAD+ szintje, ami negatív hatással lehet az energia-anyagcserére és az általános egészségi állapotra. Az NMN segíthet a NAD+ szintjének növelésében, és így potenciálisan megakadályozhatja a sejtek és szövetek öregedését a szervezetünkben. (1), (7)

Az NMN potenciális előnyei:

  1. Az öregedés lassítása: A tudósok vizsgálják az NMN lehetséges hatását az öregedés lassítására és az élet meghosszabbítására. Egereken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az NMN javíthatja az energia-anyagcserét, csökkentheti a gyulladást és növelheti a stresszel szembeni ellenállást.
  2. A szív egészsége: Az NMN pozitív hatással lehet a szív egészségére azáltal, hogy támogatja a szív- és érrendszeri funkciókat és csökkenti a káros LDL-koleszterin szintjét.
  3. A metabolikus egészség javítása: Egyes tanulmányok szerint az NMN segíthet a vércukorszint szabályozásában és javíthatja az inzulinérzékenységet.
  4. A mitokondriális funkció javítása: Az NMN hozzájárulhat a mitokondriumok jobb működéséhez, amelyek a sejtek energia "erőművei", ezáltal növelve az általános energiát és a vitalitást.
  5. Javítja az izomműködést - több tanulmány szerint javíthatja az izomműködést, az állóképességet és a fizikai erőnlétet
  6. Védelem a neurodegeneratív betegségek ellen: Egyes kutatások szerint az NMN megvédheti az agyat olyan neurodegeneratív betegségektől, mint az Alzheimer-kór. (2),(3),(7),(8)

Kinek a számára alkalmas az NMN?

Az emberi öregedés egyéni, de általában 35-40 éves kor körül kezd erőteljesebben jelentkezni, ezért célszerű lehet 35 éves kor körül elkezdeni az NMN szedését. Azonban még a fiatalabbak sem járnak rosszul a szedésével, ha úgy érzik, hogy az meghozhatja számukra a kívánt egészségügyi előnyöket. (4), (7)

Hogy állnak a kutatások?

 Az öregedésgátlók (mint például az NMN) kutatásának úttörője David Sinclair Ph.D., a Harvard Egyetem kiváló genetika professzora. Ő "Az öregedés vége" című könyv szerzője, és pályafutása nagy részét e terület kutatásának szentelte. Sinclair professzor például azt mondja, hogy "az öregedés olyan betegség, amely kezelhető". Sinclair a Cseh Televízió Hyde Park Civilizáció című műsorának vendége is volt, ahol részletesen tárgyalta ezt a témát. Az interjú felvétele itt megtekinthető. (6), (3), (5)

kratom world nmn selling
David Sinclair Ph.D., genetika professzor a Harvardon

Következtetések

Az NMN egy érdekes molekula, amely javíthatja az egészséget és lassíthatja az öregedést. Meg kell azonban jegyezni, hogy az NMN felhasználásának kutatása még viszonylag korai stádiumban van, és sok eredményt eddig csak egereken végzett vizsgálatokból nyertek. Az NMN konkrét előnyeinek és hatásainak teljes tudományos bizonyításához további, embereken végzett klinikai vizsgálatokra van szükség. (1)

Az azonban már most is világos, hogy ebben az anyagban hatalmas előnyök rejlenek az emberi szervezet számára. Meggyőződhet róla, és minőségi NMN-t vásárolhat itt (link) a webáruházunkban.

Hozzá kell tenni, hogy a kiegészítés nem helyettesíti a változatos étrendet, és soha ne lépje túl az ajánlott napi adagot (napi egyszer 1g étkezés közben). (3) Ugyanakkor az NMN vagy más kiegészítők szedése előtt mindig fontos, hogy konzultáljon orvosával, különösen, ha meglévő egészségügyi problémái vannak, vagy gyógyszert szed. 

Ha Önt érdekli és szeretné az NMN-t beépíteni étrend-kiegészítői közé, magas minőségű NMN-t kínálunk.

Köszönöm, hogy elolvasta, remélem, élvezte a cikket és tanult valami újat,

Kratom World csapat

Referencia:

  1. The Science Behind NMN–A Stable, Reliable NAD+Activator and Anti-Aging Molecule. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7238909/
  2. Harvard Study: NMN Cuts Weight, Cholesterol, and Blood Pressure in Overweight Adults. (n.d.). NAD.com - Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD) & Aging News. https://www.nad.com/news/harvard-study-nmn-cuts-weight-cholesterol-and-blood-pressure-in-overweight-adults
  3. The Anti-Aging Supplements Dr. David Sinclair Takes Besides NMN. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/the-anti-aging-supplements-dr-david-sinclair-takes-daily-nmn-included
  4. Health, E. (2022, August 30). What is NMN?Elysium Health. https://www.elysiumhealth.com/blogs/aging101/what-is-nicotinamide-mononucleotide-nmn
  5. Introducing Lifespan — The Book. (n.d.). Lifespan — The Book. https://lifespanbook.com/about-lifespan/
  6. Hyde Park Civilizace, David Sinclair – Cseh Televízió (2021). Online elérhetőség 
  7. Japanese Study Suggests NMN Benefits Sleep and Physical Performance in Older Adults. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/afternoon-nmn-intake-improves-sleep-and-physical-performance-in-older-adults
Japanese Study Indicates NMN Reverses Signs of Aging in Older Women. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/nmn-reverses-aging-older-women

Leave a comment