Mi a Rapé, honnan származik és milyen hatásai vannak?

Kratom World Rapé Nicotiana Rustice Selling Hungary Budepest Debrecén

Mi a Rapé, honnan származik a Rapé, milyen növényből és hogyan nyerik ki/dolgozzák fel?A Rapé az Amazonas vidékén termő növények hamujának keveréke, amelyet a brazíliai őslakos törzsek használnak. A Rapé, mint sok más növény, számos amazóniai törzs legrégebbi legendájának része, és összefonódik rituáléikkal, a különféle istenségek imádatával, amely az egyed szándékán vagy a kiválasztott Rapé faj sajátos hatásain alapul.

 

A Rapé fő összetevője a rusztikus Dohány (Nicotiana rustica), amely éppen Dél- és Közép-Amerikában nő.

Természetesen nem a Rapé dohány az egyetlen összetevő, ezért más fűszernövényeket is hozzáadnak a keverékhez. A helyi lakosság számára elérhető hagyományos fűszernövények közé tartozik a Palo santo, a maracuja, a levendula, a menta, a fahéj, a bab, a Wayusa vagy a banánhéj. 

 

Az előkészítés ezután a következőképpen zajlott. A dohányt először vízben áztatták, majd kisebb darabokra vágták és tűz fölött szárították. A száraz leveleket ismét fokozatosan őrölték és szitálták egy rózsafából készült mozsárban, amíg nem maradt belőle más, mint finom por.

Európában először 1493-ban találkoztunk ezzel a termékkel. Az Amazonasban dolgozó szerzetes és misszionárius, Ramón Par szerzetes is megismerkedik a Rapéval. A Rapé kapcsolódott a helyi bennszülöttekkel, így nem tudta nem észrevenni, hogy a törzsbeliek a fősámánnal együtt azonosíthatatlan keveréket fújjanak az orrukba. Amikor Kolumbusz Kristóffal együtt visszatért Európába, magával hozta Rapét is, így a mi kontinensünkön is elkezdődött a történelme. Fokozatosan kezdték vizsgálni az ismeretlen szert, és 1723-ban leírták a hatását és megfelelő adagolását.

Mire használják a Rapét

A Rapé használatának fő iránya nem a kellemes érzés vágya volt, hanem inkább az egyén saját magához való mentális igazodása... Jelenleg ezt az amazóniai rituálét mentális terápiának lehetne nevezni. Az egész rituálé így nézett ki: Ahogy az lenni szokott, a törzsnek saját sámánja volt, aki a rituáléért felelt. A sámán interakcióba lépett minden egyes résztvevővel, és megkérdezte: "Mi a szertartáson való részvételének célja, és mire akar itt választ kapni?" Ennek a kérdésnek köszönhetően a sámán meg tudta különböztetni a rituálé minden résztvevője számára a szükséges Rapé fajtákat, és így tudta segíteni őket. 

Az alábbiakban az egyes fajták elkülönített adagolásával foglalkozunk. A Rapé testbe való bevitelének módja egyszerű. A sámánnak volt egy amazóniai bambuszból vagy csontból készült üreges botja. A sámán mindig egy pálcát tett az egyes emberek orrához, és belefújt. Először a jobb orrlyukba, amely a halált hivatott szimbolizálni, majd a bal orrlyukba az újjászületést megjelenítve.

A keverék lassan elkezdett hatni. Az emberek kezdtek magukra találni, ellazultak, kiegyensúlyozottak lettek és élvezték az életüket. Maguk a sámánok képesek voltak rácsatlakozni magára az Univerzumra is, és energiát meríteni belőle.

Ez volt az egyik azon rituálék közül, ahol a Rapét használták. A Rapé más emberi szükségletekhez is kapcsolódik. Legyen szó termékenységről, menstruációról, bőségről, kedvező időjárás kívánásáról, beavatási szertartásokról vagy egy fiú férfivá válásáról. Érdekes módon ezek a rituálék a szertartás időpontjában is eltértek egymástól, némelyik még napkelte előtt zajlott, mások pedig csak a nap lemenésekor kezdődtek. A szertartás menetének azonban mindig világos alapvetése volt, és ez a két orrlyukba fújt RapéMilyen hatásai vannak a Rapénak, hogyan kell szedni, és mi az ideális adag?

Dióhéjban a Rapé így működik:

Elengedi a testben lévő negatív gondolatokat,

felszabadítja és tisztítja a blokkolt csakrákat

Fokozza érzelmeink átérzését, és segít kifejezésre juttatni őket.

Segíthet belső, hosszabb távú problémáinkon, és így lehetővé teszi az energia szabad áramlását a testen keresztül

Köszönhetően annak, hogy szabadon átérezhetjük az érzelmeinket és megnyílhatunk, igazi belső énünk kerül előtérbe. 

A haladóbb felhasználók számára lehetséges olyan elképzelésekkel is dolgozni, amelyek közben merülnek fel.

A Rapé így nagyszerű segítőtárs a mozgalmas napokon vagy a kreatív tevékenységek során.

A Rapé fajtái és a köztük levő különbségek

Rapé Muruchi- földes meditatív tónusokra hangolt az energiájával, alig szúrja az orrot. Az önprogramozásra vagy energiagyógyításra alkalmas, mélyen elmerülő állapotokat idéz elő. Kifejezetten ajánlott. Eredetileg a venezuelai-kolumbiai határvidékről származik.

Ez a nagyon jó minőségű faj, amelyet az összes közül kiválasztottunk, és amely a legnagyobb benyomást tette ránk, megvásárolható a honlapunkon  ITT.

Rapé samauma- A Samauma egy intenzív hamu Rapé, enyhe dohányillattal. Erőteljesen megnyitja a szívcsakrát, napenergiája és hosszan tartó hatása van.
Rapé Jurema-A Jurema intenzív Rapé dohány illat. Erősen vizuális, nehezebb földes energiával és hosszan tartó hatással rendelkezik.
Rapé Mulateiro-  a Calycophyllum spruceanum növényből származik, és meglehetősen kellemes és kezdők számára alkalmas, szinte nem is csíp az orrban. Kellemesen emelkedett állapotokat idéz elő, alkalmas stimulációra vagy energiakezelésre. Eredetileg a brazíliai-venezuelai határvidékről származik.
Rapé Pereira- Lehčí, nagyon kellemes Rapé a nap és a szél energiájával, feldobja a hangulatot. Eleinte rövid ideig csíp, aztán már érezni, ahogy minden sejtbe bejut és felvillanyozza azokat. Rapé Kolumbia és Venezuela határvidékéről.
Rapé Murici- erős és intenzív Rapé földes dohányos jegyekkel, amely alkalmas erős energia- és testtisztításra. Nagyobb mennyiségben még a legerősebb jellemeket is térdre kényszeríti. A bátraknak ajánlott!
Rapé Cumaru- klasszikus erős brazil Rapé. Intenzív dohányaromájával és tisztító, egyenletes purgatív jellegével tűnik ki, ami kicsit nagyobb mennyiségben még a tapasztalt "sámánok" kedvére is tesz. Kisebb mennyiségben a kalandvágyó kezdőknek is örömet okoz.
Rapé Tsunu - Yawanawa: Az egyik leghíresebb sámánról elnevezett keverék, elsősorban tisztító hatású. Az egyik legerősebbnek számít, ezért nem alkalmas kezdő felhasználók számára.
Rapé Bobinsana: A dohány és a dél-amerikai Bobinsana növény keveréke, amely gyönyörű rózsaszín virágokkal büszkélkedhet, a szeretet, a melegség és az empátia érzéseit kelti. Emellett világos és élénk álmok lehetősége.
Rapé Guarumo: A dohány és a dél-amerikai dzsungelben növő Guaramo növény keveréke természetes relaxálószerként működik, amely meditatív állapotot idézhet elő.

 

A RAPÉT MEGVÁSÁROLHATJA NÁLUNK ITT

 


Leave a comment